Sanna Vauranoja Ongelmista ratkaisuja

Jotain uutta, jotain vanhaa

Varsinais-Suomen Kokoomuksen nuorin ehdokas Lauri Kattelus 24, kysyy rohkeasti, voivatko samat henkilöt, jotka ovat maamme asiat sotkeneet, korjata ne. Kysymys on karu, mutta myös oikeutettu.

Minusta hedelmällisintä on yhdistellä jotain uutta ja jotain vanhaa. Venäjän tilanne on osoittanut kouriintuntuvalla tavalla, kuinka välttämätöntä on tuntea historiaa ja omata aikaperspektiiviä riittävästi myös taaksepäin.

Me siis tarvitsemme kokemusta, mutta me tarvitsemme myös uutta ajattelua. Ihmiset, joiden arjessa ei enää opiskella tai pyöritetä pikkulapsiarkea, eivät myöskään tunne arjen haasteita näissä elämänvaiheissa. Eduskunnassa kansanedustajat nimensä mukaisesti edustavat kansaa ja edustuksen pitää olla kattava, muuten päätökset alkavat vinoutua tietyn ryhmän yli- tai aliedustuksesta johtuen.

Kansanedustajille ei ole kyetty asettamaan tuloskortteja tai tavoitteiden toteutumisen seurantaa, kuten johdolle yleensä yrityksissä tehdään. Poliittinen muisti on monesti lyhyt, mutta pitäisikö sittenkin kansanedustajillakin harkita ”tulos tai ulos” –mallia. Mallia voitaisiin ainakin ajatella äänestyspäätöksen pohjana. Jos on kaudesta toiseen osannut hienosti esitellä maamme ongelmia, mutta yhtään ratkaisuvaihtoehtoa, saati toteutunutta ratkaisua ei löydy omasta tuloskortista, onko syytä jatkaa?

Toivottavasti saamme tulevaan eduskuntaan asiaosaajia, joilla on vahvaa talousosaamista, iso kuva ja näkemystä viedä Suomea oikeaan suuntaan, arkijärkeä ja vankkaa kokemusta ihan todellisesta arjesta, työelämästä ja yrittäjyydestä sekä kykyä uudistaa ja uudistua. Ilman hyvää yhteistyökykyä yli puoluerajojen ei millään näistä ominaisuuksista kuitenkaan tee yhtään mitään. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Heh. Joku ehdotti 'katumusäänestystä' kerran vuodessa vaalikauden aikanakin. Silloin voisi äänestää ulos omaa ehdokastaan, jos ei tulosta tule tai hommia tehdä... :D
Varamiehille tulisi tilaisuuksia...

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

SS: "Varamiehille tulisi tilaisuuksia..."

Jos ja kun varamiehet ja -naiset tulevat puolueista, joissa vallitsee puolue- ja/tai ryhmä(eli tyhmä-)kuri, mikään ei ihmisten henkilökohtaisista ominaisuuksista huolimatta tule muuttumaan. Puolue- ja ryhmäpuheenjohto käskee äänestämisen, nimenomaan tärkeissä kysymyksissä, tapahtumaan toivotulla tavalla.

Tie demokratuurista demokratiaan on mahdollista kautta koko poliittisen kentän Mustajärven - Yrttiahon tapaan: vain maan perustuslaki ja voimassa olevat lait, puolueen ohjelma ja uskollisuus äänestäjille painaa. Kaikki muu on painotonta ja se leijaa tarpeettomana ja haitallisena pois. (Tässä on ohjelmamme ohessa yksi syy siihen, että itse voin olla mukana ainoastaan sellaisessa liikkeessä, jossa ei sen enempää puolue- kuin ryhmäkuria ole ja jossa suoran demokratian elementtejä edustuksellisen oheen - vaan ei korvaamaan - pyritään vahvistamaan eri keinoin.)

Kari Savinen

Olisi kiva tietää Sanna se, että minkälaatuinen on sinun start-up yrityksesi ?

Kuinka ajattelit hoitaa yritystäsi ja mahdollista kansanedustajan työtä ?

Mitä annettavaa sinulla olisi suomelle ?

Kuinka sinun neuvoillasi maa pääsee taantumasta ?

Kokoomuksen neuvo on, työllä suomi nousuun, kuinka se sinun mielestäsi tehdään ?
jos vielä itsekin jätät yrityksesi, mikäli pääset parlamenttiin ?
Mitä työtä kokoomuksessa oikeastaan ajetaan ?

Oletko kokoomuksen kannattamien kreikka- ym. kriisilainojen takana, nyt ja tulevaisuudessa ?

Mitä mieltä olet Suomen EU-jäsenmaksuista, ovatko kohtuulliset ?

Entä jos eivät ole, mitä aiot tehdä, niiden muuttamiseksi ?

Mitä mieltä olet siitä, että suomi maksaa muiden maiden alennettuja jäsenmaksuja tällä hetkellä 220 miljoonalla eurolla vuodessa ?

Käyttäjän sannavauranoja kuva
Sanna Vauranoja

Kiitos Kari kysymyksistäsi!

Yritykseni tuottaa liikuntateknologiaa vanhuksille hoivakoteihin ja palvelutaloihin. Yritykseni jatkaa toimintaansa, vaikka pääsisin eduskuntaan.

Tässä on minun ratkaisuni niin työn ja yrittämisen, terveen talouden ja oikean osaamisen takaamiseksi uudella tavalla http://www.sannavauranoja.fi/18

Uskon, että tuotantotalouden diplomi-insinöörinä ja yritysmaailman kasvattina, kahden lapsen äitinä ja yrittäjänä minulla olisi paljonkin annettavaa Suomelle. En tietysti pyrkisi eduskuntaan, ellen kokisi olevani eduskunnassa hyödyksi.

Minusta eduskuntaan tarvitaan näkemystä, ei etupolitikointia. Suomen korjaaminen ja kehittäminen ovat minulle intohimo ja politiikka työkalu siihen, ei itseisarvo.

Kari Savinen

Kiitokset vastauksestasi,

Uskoisin että maa hyötyisi enemmän menestyvästä yrityksestä, ja siihen varmasti kannattaa satsata. Mutta onnea kuitenkin vaaleihin.

Voitko vielä kertoa, mikä on suhtautumisesi EU-jäsenmaksuihin ja siihen että Suomi maksaa muiden alennettuja maksuja, ja olisiko niille tehtävä jotain ?

Mitä tekisit Kreikka- ym. kriisimaiden lainoituksille, tukisitko niitä edelleen ?

Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä monille äänestäjille, jotka pohtivat sitä miksi rahaa riittää jaettavaksi muualle, mutta kotipesässä harjoitetaan leikkauksia ja veronkorotuksia.

ulf fallenius

Kansanedustajat eivät ole koskaan mitään sotkuja korjanneet, vaan sitkeä Suomen kansa ja sen yrittäjät on aina sen työn tehneet.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kansanedustajien tehtävä on 18.3.1992 lähtien ollut olla napinpainajaautomaatteja.

18.3.1992 eduskunnassa tehtiin EU- ja samalla euro-päätös.
Hallituksen EY-toimintalinjaa (presidenttin tahtoa)vastaan äänestäneet painoivat tyhjää.
Päätös oli poliittinen, mutta ei valtiosääntöoikeudellinen.

Hallitusmuodon 72 §:n tekstissä mainittu Suomen markka oli niin kova pala eduskunnan hyväsksyttäväksi, että 20.12.1993 järjestettiin tekaistu EMU-varauma eduskunnan harhauttamiseksi.

Määräaika euroon siirtymiseen päättyi 31.12.1994, mutta sitä, sen paremmin kuin salaista EMU-varaumaakaan, ei kerrottu kansanedustajille eikä kansalle.

Näin Suomelta hävisi itsenäisen valtion käyttöön tarkoitettu instrumentti ja päätösvalta ilman lakia.

Huhtikuussa 1998 eduskunnassa käyty kiihkeä keskustelu oli pelkkä näytelmä, josta olikin kansanedustajien tietämättä päätetty kauan sitten.

Onneksi valtiopetos ei vanhene.

http://jormajaakkola.fi/Valtiopetokset%20Suomessa

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Eduskunta menetti valtansa lopullisesti lailla, joka on päivätty 10.12.1993.

Sitaatti lakiesityksestä HE 317-1992 ("Hallituksen esitys Eduskunnalle Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen johdosta tehtävistä muutoksista Suomen valtiosääntöön"):

"YKSITYISKOHTAISET PERUSTELUT

1. Lakiehdotusten perustelut

1.1. Suomen Hallitusmuoto

Hallitusmuotoon lisättäväksi ehdotetun uuden 33 a §:n 1 momentin mukaan eduskunta osallistuisi kansainvälisissä toimielimissä tehtävien eduskunnan hyväksymistä vaativien päätösten kansalliseen valmisteluun siten kuin valtiopäiväjärjestyksessä säädetään."

Mitä tarkoittaa "siten kuin valtiopäiväjärjestyksessä säädetään"?

Suomi otti käyttöön parlamentaarisen keskustelukerhon Tanskan mallin mukaan. Valtiopäiväjärjestyksen puhemiehen pykälää 54 §:ää rukattiin lisäämällä kohdat a, b ja c.

Samat löytyvät nykyisen perususlain 93-97 pykälistä. Kannattaa lukea, millainen päätösvalta Suomen eduskunnalla on.

Kari Savinen

Jorma kiitokset kirjoituksistasi !

Olet suoraselkäisin ja rehellisin kokoomuslainen, jonka tunnen.
Luulin että heitä ei olisi olemassa, mutta olin väärässä.
Ben on sinun jälkeen heti kakkosena.

Kiitokset myös siitä että olet jaksanut kerätä todella suuren aineiston, joka käsittelee valtiopetosta jne.

Nämä asiat varmasti tullaan käsittelemään ennen pitkää, eikä siihen mene enää kovin kauan.

Nyt pitäisi varmistaa, että Suomalaisia ei vietäisi enää syvemmälle vastaamaan muiden sotkuista, vaikka en tiedä onko jo liian myöhäistä ?

Sanonta, että sellainen on hallitus, kuin on kansakin, taitaa pitää pitkälle paikkansa.

En tosin itse ole äänestänyt koskaan sellaista poliitikkoa, joka toimisi omaa kansaa vastaan, enkä äänestä nytkään. Mikäli niin huomaan tapahtuvan, teen hänestä kantelun oikeusasiamiehelle !
Ennen vaaleja kannattaa kerätä aineisto valmiiksi, että on sitten lyödä faktat pöytään.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Kari lämpimistä sanoista!

Jonkunhan totuus on kerrottava.

Viime eduskuntakaudella ei ollut kovinkaan montaa kansanedustajaa, jotka ovat olleet mukana sen sotkun järjestämisessä, josta tämän päivän tilanne johtuu.

Eli eduskuntaan vuonna 1995 ja senjälkeen valitut kansanedustajat eivät tunne Suomen "parlamentaarista" lähihistoriaa.

Eivätkä Ahon hallituksen aikaan rivikansanedustajinakaa olleet tiedä salatuista asiakirjoista, joilla EU:hun ja euroon mentiin.

Sanna kirjoitti:

Varsinais-Suomen Kokoomuksen nuorin ehdokas Lauri Kattelus 24, kysyy rohkeasti, voivatko samat henkilöt, jotka ovat maamme asiat sotkeneet, korjata ne. Kysymys on karu, mutta myös oikeutettu."

Lauri on valtiopetosten aikaan vuonna 1992-1993 ollut 1-2-vuotias ja Sanna teini-iässä.

Lähetin kaikille Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaille sähköpostia perjantai-iltana.
Sanna ja Laurikin ovat saaneet.

Tosiasia on tunnustuttava:
ETA-/EU- ja euro-jäsenyys ovat valtiopetoksia.
Valtiopetos on rikos, joka ei vanhene.

Suomen ainoa keino selvitä on palauttaa käyttöön oma raha ja keskuspankkirahoitus.

http://jormajaakkola.fi/Valtiopetokset%20Suomessa

Kari Savinen Vastaus kommenttiin #9

Juuri näin Jorma.

Monikaan nykyisistä äänioikeutetuista ei ole tietoinen siitä mitä peliä pelattiin niihin aikoihin, kun Suomi "väärennettiin" EU:n jäseneksi. Tuolloinkin muistan sen, kuinka media hehkutti vain sitä, että Suomi on HYVÄKSYTTY EU:n jäseneksi !

Siksi toivonkin, että mahdollisimman monet lukisivat sivuiltasi siitä kertovan aineiston.

Hyvä että olet valistanut kokoomuksen ehdokkaita. Juttuhan niin, että mikäli ei tunne historiaa, ei voi tehdä tulevaisuuttakaan eikä näin osaa tarttua niihin asioihin kuin pitäisi.

Kyllä Oman rahan palauttaminen ja keskuspankkirahoitus ovat niitä ainoita keinoja joilla tämä syöksykierre saadaan oikaistua.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #10

Kari, kirjoitit:
"... media hehkutti vain sitä, että Suomi on HYVÄKSYTTY EU:n jäseneksi!"

Mikä mahtaa olla päiväys, jolloin Suomi hyväksyttiin EU:n jäseneksi?

Tuo päiväys oli minulle yllätys, sillä sitä media ei ole suomalaisille kertonut. En minä ainakaan ole kuullut, enkä nähnyt.

Eräs Suomen Ulkoministeriössä toimineen komission edustuston henkilö kertoi päiväyksen minulle.

Ilman häntä en olisi tiennyt tilata suomenkielistä Suomen liittymissopimusta (Korfun sopimus) Euroopan yhteisöjen virallisten julkaisujen toimistosta (eli EIPA:sta) Hollannista. Kirja oli painettu EIPA:n painossa Belgiassa.
Maksoi postikuluineen 180 markkaa.

Päiväys 16.5.1994 löytyy Korfun sopimuksesta, jonka "Suomi" allekirjoitti juhannuksena 1994.

Eipä ole tainnut yksikään Suomen kansanedustaja koskaan lukenut kyseistä sinikantista kirjaa, sillä se painettiin vasta vuonna 1995, koska Norjan sopimustekstiosuudet jouduttiin ennen painamista kirjan manuskriptista poistamaan Norjan allekirjoituksia lukuunottamatta.

Nuo norjalaisten allekirjoitukset jäivät kummittelemaan kirjaan, koska samalla olisi pitänyt poistaa muitakin allekirjoituksia samalta sivulta.
Suomen ja Ruotsin allekirjoitukset sattuivat samalle sivulle.

Mielenkiintoista; Norja on siis valmiiksi allekirjoittanut EU:n liittovaltiosopimuksen kohta 21 vuotta sitten.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #10

Mahtoiko kokoomuslaisten valistaminen aiheuttaa eilisaamusta tähän hetkeen 250 uuden IP:n piikin laskuriini?
Tavallisesti laskuriin tulee 50 uutta IP:tä/vuorokaudessa.

Kari Savinen Vastaus kommenttiin #12

Varmasti on ollut vaikutusta ! Olen seurannut myös tuota laskuria parin kolmen viikon ajan, jonka aikana siihen on tullut tuhatkunta lisää.

Sivusi on hyvät ja ennen kaikkea asiat, joiden pitäisi olla kaikkien tiedossa

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #13

Sivuani tietoa jaetaan ilmeisesti myös facebookissa. Juha Korkeaoja nimittäin kertoi minulle viikko sitten. Silloin tuli sata uutta lukijaa vuorokaudessa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kansanedustaja on yksi ratas koneistossa. Tulos tai ulos malli lienee aidosti epäreilu (hämmästyin itsekkin mitä kirjoitin):):).

Ei se muuten ole aina reilu yrityspuolellakaan. Olen läheltä nähnyt kuinka firman parhaalle myyjälle näytettiin ovea vaikka teki aidosti tulosta ja samalla tienasi enemmän kuin omistaja/esimies.

Hallitus on se elin, jonka täytyy saada tulosta aikaan. Valitettavasti tämän edellisen kanssa hukattiin monta vuotta, oltiin tyhjäkäynnillä.

Tottakait kynnys kaataa hallitus pitää olla korkea, mutta nyt mentiin liian pitkälle. Miksiköhän?

Voi olla liian kaukaa haettu ajatus tai miksi ei. Pääministeri on käytännössä ainoa henkilö joka voi kaataa hallituksen.

Edustajantoimen lakatessa kesken vaalikauden lakkaa myös eläkeajan hyväksi lukeminen.

Taitaa myös tilipussien jako loppua.

Uusille kansanedustajille kova paikka ja varsinkin nuorille, joilla uran ainoa päämäärä on pärjätä politiikassa....jos lomautetaan kesken kauden.

Toimituksen poiminnat