Sanna Vauranoja Ongelmista ratkaisuja

Miehen työ

Viime viikot on kohistu kokoomuksen puheenjohtajakisasta ja siitä, että kahteenkymmeneen vuoteen ei istuvaa puheenjohtajaa ole haastettu. Tyypillinen fraasi ja uskomus, joita Suomen yhteiskunta on pullollaan.

On terveen puolueen ja kansanliikkeen merkki, että tilanteeseen reagoidaan, kun asiat eivät mene toivottuun suuntaan. Tämän keskustelun avaamiseksi suurimman työn on tehnyt kansanedustaja Elina Lepomäki. Tällaista työtä suomalaisessa yhteiskunnassa kutsutaan miehen työksi.

Eilen tiistaina sisäministeri Petteri Orpo ilmoitti lähtevänsä kisaan mukaan. Ilmoitusta oli jo ehditty toivoa ja odottaa monella suunnalla. Ilman Lepomäen rohkeaa avausta puheenjohtajakisan käynnistämiseksi, tuskin koko kisaa olisi syntynyt.

Lepomäestä ei tässä kisassa voi tulla puheenjohtajaa. Hän edustaa markkinaliberaalia linjaa, mitä kokoomuksessa kyllä tarvitaan ja sitä kannattaa kuunnella. Puolueen puheenjohtajaksi valitaan kuitenkin enemmän keskitien kulkija, jota Petteri Orpo edustaa. Lepomäen toivoisin osallistuvan myös varapuheenjohtajakisaan, jotta puoluejohto olisi mahdollisimman monipuolinen ja moniääninen.

Kesäkuun alussa on mukava kääntää auto kohti Lappeenrantaa ja lähteä äänestämään Petteri uudeksi puheenjohtajaksi. Hänen takanaan on äärimmäisen helppo seistä liput liehuen ja banderollit päristen, kun viimeisiä kampanjoita lauantaina Saimaan rannalla tehdään. Mutta Petterin takana on helppo seistä myös, kun alkaa arki. Elinalle suuri kiitos, että tämä on mahdollista. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Turkulaiset repeävät liitoksistaan, mutta mitä muu Suomi tästä ajattelee?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomen kansalla on politiikan saralla "romantiikan kauden traagisuuden perusongelma": haluamisen ja voimisen välinen ristiriita. Lepomäkeä kaivataan, mutta häntä ei voida valita?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Elinalle "suuri kiitos", että saamme "banderollit päristen" tohottaa Petterin puolesta. Tuo on varmaan sitä naisten ystävyyttä : D

Käyttäjän sannavauranoja kuva
Sanna Vauranoja

Mielelläni tohotan myös Elinan puolesta banderollit päristen varapuheenjohtajakisassa!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ketään ei ikinä pitäisi valita minkään puheenjohtajaksi sillä perusteella, että on nainen, mutta kerrankin on sellainen tilanne, että jos nyt niin tehtäisiin, niin en olisi pahoillani.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Kaiken lisäksi Orpo tuntuu kelpaavan myös muiden puolueiden johtohahmoille." -Demokraatti

Orpo on vasemmiston ja erityisesti Antti Rinteen ehdokas, vaikka tuskin haluaa siitä meteliä pitää.

http://demokraatti.fi/stubbin-valinta-katkaisisi-k...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Kuten jo muualla totesin. Ehdokkaiden linjapuheet tulevat olemaan kiinnostavia. Siitä koko paletissa on kysymys.

Lepomäen markkinaliberalismi ei oikein soinnu keskusjohtoiseen valuuttapolitiikkaan. Stubb voisi olla kunniakansalainen kiinassa, esimerkkinä siitä miten talous saadaan kasvuun valtiojohteisen suunnitelmatalouden avulla.

Ei kyllä se on vain niin, että Kokoomuksen on palattava juurilleen ja isänmaan asioita hoitamaan. Muuten voi tulla noutaja....

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Antti, kyynisenä demarina kysäisen, että koskas se kokoomus onkaan ollut isänmaan asialla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

On ainakin nimessään "Kansallinen kokoomus"!

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Harva on kuitenkin katsonut sen niin kansalliseksi että olisi liittynyt puolueeseen ja maksanut puolueen jäsenmaksua. Kokoomuksen jäsenmäärä liikkunee siinä 40.000 jäsenessä. Ellei hallitus kaadu ennen vaalikauden loppua on mielenkintoista nähdä kuinka moni Sari Sairaanhoitaja vielä kokee Kokoomuksen omaksi puoluekseen.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Arto sori taas myöhinen vastaus. Paasikivestä vastoin tahtoaan tehtiin Kokoomuksen puheenjohtaja. Ensi töikseenn kippasi IKL:n (isänmaallisen kansanliikkeen) eli lähinnä facistisiiven kedolle.

Väitän, että moni nykyistä Kokomuksen kannattaja ei tunne edes oman puolueensa historiaa....

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Hyväosaiset kisaavat Suomessa! Maassamme näyttäisi nyt olevan kansallinen hätä.

On kysyttävä, kenen hätä ja millä ehdoilla?

Kokoomus elää omaa kansallista hyvinvointiyhteiskuntaansa, jonka pitäisi pitää kansa rauhallisena.

Kansan rauhallisuus saattaa säilyä vielä hetken. Onneksi on gallupit. Demarien kannatuksen nousu rauhoittaa, mutta ei takaa yhteiskuntarauhaa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Johtajan kasvot ehkä vaihtuvat, sen mukana johtamisen tyyli. Mutta politiikka pysynee vielä kauan samana, joten se gallup näyttänee myös samalta Orpon ottaessa ohjat. Varmaahan se ei ole, ei kumpikaan uskomus, puheenjohtajan vaihtuminen tai galluptuloksien näkymä. Sen näyttää huominen, ei ole kuitenkaan kenellekään aivan sama kuinka Kokoomus klaaraa tämän kaiken. Puolueen merkitys on minulle vähän isompi kysymysmerkki, olen aina enemmän uskonut Keskustan ja Demareitten osaamiseen Suomen parhaasta puhuttaessa. Mutta Keskusta ei sekään enää jaksa vakuuttaa, outojen tapahtumien sarja syö uskottavuutta, johtajana liikemies. Perussuomalaiset ovat uusi hallituspuolue, oppimassa vastuuta ja nyt kuuntelemassa opposition äänivyöryä. Joka tekee, se vastaa, kysymykseen miksi tämä ei toimi kuin luvattiin. Kokoomus vastaa siihen nyt sisäisessä pohdinnassaan puolueen johtajasta, sitten on taas työn aika. Ainahan kannattaa yrittää, olla vähän parempi kuin eilen.

Toimituksen poiminnat